Controle fietsverlichting scholieren

woensdag 9 december 2015

Wognum - Enkhuizen - Het wordt al weer vroeger donker en wat de politie opvalt, is dat veel fietsers weer onverlicht over straat gaan. Daarom heeft de politie in de ochtend van woensdag 9 december op twee locaties een controle gehouden op de fietsverlichting van scholieren.

Op de Nieuweweg te Wognum passeerde 150 fietsers, waarvan er 7 geen deugdelijke verlichting op hun fiets hadden. 2 Personen kregen hiervoor een bekeuring, 5 kwamen er met een waarschuwing vanaf.

 

 

 

Op De Gouw te Enkhuizen werden 75 fietsers gecontroleerd, 3 kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet naar behoren werkte.

 

 

 

Goede verlichting vergroot de veiligheid van fietsers. Zeker met regenachtig weer vermindert het zicht van automobilisten en onverlichte fietsers kunnen dan gemakkelijk in gevaarlijke situaties belanden. Zorg daarom voor goede reflectiematerialen en voor goed werkende verlichting. Ook is het dragen van oordopjes in het verkeer niet wenselijk. Niet alleen het zicht maar ook het gehoor is noodzakelijk in het verkeer.

 

 

 

De regels voor fietsverlichting kunt u nog eens nalezen op www.ikwiljezien.nl.

 

 

 

Bedenk dat een reparatie aan de verlichting, voordat u de weg op gaat, altijd nog goedkoper is dan een bekeuring achteraf.

 

 

 

2015292937-2015293032

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Blokker | 112 alarmeringen Blokker | Goedkoop Tanken in Blokker | Supermarkten in Blokker | Weerbericht Blokker